Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány

„Küldetésünk, hogy teljesebbé tegyük a fogyatékossággal élők életét."
"A szeretet gyógyítja az embert, azt is aki adja, azt is aki kapja."

Forrás: Takács Kata ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ 2015.10.30.

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ
KÖZELEBB AZERASMUS+ IFJÚSÁGI PROJEKTEKHEZ –

Nevem: Szabó Melinda
Szervezetem: Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány
Városom: Szeged

A projekt, amin részt vettem: „Small Step Is A Big Step”
Helyszíne: Budapest, Európai Ifjúsági Központ
Időpontja: 2015.november 9-15.
A projekt típusa: hosszútávú
Témája: társadalmi igazságosság,diszkrimináció, integráció
A szervezetem és az én e-mail címem: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Értékelés: A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány egyik fő tevékenysége a fiatal sérülteknek
való változatos programok, nyaranta táborok szervezése.  Megváltozott munkaképességű fiatalokból álló csapatunk többféle fogyatékossággal találkozik a munkája során, nagy tapasztalattal rendelkezünk a nekik való segítségnyújtásban.   Célunk, hogy az életükben felmerülő kihívásokkal minél önállóbban tudjanak megbírkózni és, hogy boldoguljanak, megállják a helyüket  a mindennapokban.  Halmozottan sérült fiataloknak hetente szervezünk kreatív délutánokat, évente több alkalommal változatos, kulturális programokat.  Segítő szolgálatunk sérült és idős klienseinket támogatja a hétköznapokban egyegy bevásárlással, ház körüli munkákkal, takarítással. Kutyaterápiás foglalkozásaink minden korosztályban nagy népszerűségnek örvendenek. Munkatársainkat irodánkban is szívesen keresik meg a tanácsra szorulók, beszélgetni vágyó ügyfeleink. Mások önkéntes munkájukat ajánlják fel a fogyatékossággal élőknek alapítványunkon keresztül.

"Ismerj meg és fogadj el!" programunkkal szeretnénk minél több egészséges fiatalt elérni és bemutatni nekik a fogyatékossággal élők életét és azt, hogy mi mindenre képesek akarattal, kitartással, kreativitással és persze a közösség támogatásával. Napjainkban egyre több helyen valósul meg az esélyegyenlőség, az akadálymentesség. A diszkrimináció azonban még mindig része a sérült embereket érintő kihívásoknak és a fiatalok és segítőik találékonysága ellenére  néha nehéz megoldást találni a felmerülő problémákra. Éppen ezért szerettünk volna a jelenség mögé nézni és egy nemzetközi csapat tagjaként tapasztalatot cserélni a témát közelről ismerőkkel. Elhatároztuk, hogy teszünk egy lépést tágabb otthonunk, az EU felé, hogy új perspektívákat, megoldásokat és inspirációt gyűjtsünk. A program egy hete  remek alkalom volt minderre és arra, hogy izgalmas, intenzív  élményekkel gazdagodjunk és lendületet kapjunk új kezdeményezések megvalósításához. Akik az első lépéseket tették  a budapesti Európai Ifjúsági Központ  vendégeiként: Takács Kata és Szabó Melinda. 

A tréningen mindketten  jól éreztük magunkat, voltak nagyon felemelő és megindító pillanatok is. Egy színes társaság jött össze, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön a diszkrimináció megértéséhez, újabb motivációt kapjon az ellene folytatott küzdelemhez. Különleges élmény volt "A Város Mindenkié" elnevezésű mozgalom képviselőivel való találkozás is, amikor  bemutatták, hogyan működik  egy alulról szerveződő csoport, hogyan kűzdenek létükért a társadalom peremén lavírozó hajléktalanok. Bár sokfélék voltunk, a jó hangulatú étkezések  és a zene sokszor volt kiindulópontja olyan beszélgetéseknek, amik közelebb vittek egymás  megismeréséhez.  2016 nyarán újra találkozunk Párizsban, addig pedig szorgalmasan dolgozunk a lépéseken, amik előre visznek minket az előítéletek és a társadalmi igazságosságért folytatott küzdelemben, valamint egy olyan társadalomhoz, ahol mindenki egyenlő esélyekkel bír és minden szükséges segítséget megkaphat az életéhez.

 

Forrás: Takács Kata Hírek, információk   2015.10.23.

Forrás: Takács Kata Hírek, információk   2015.10.07.

Egy vak fiú kér segítséget, segíts ha tudsz! 
Kérlek minden jó szándékú embert segítsetek, ha minden ismerősünk is csak 1-2 száz forintot tud adni csak összegyűlik a pénz és Hack János barátunk nem kerül utcára mások miatt. 

Köszönettel Takács Kata
Számlaszám: CIB bank.10700062-48546201-51100005
Ha valaki ere a célra adományozni szeretne, a megjegyzésbe kérem, írja bele Hack János részére.

Tisztelt Olvasó!
Nevem Hack János én egy vak fiatalember vagyok, a vakvezető kutyámmal Orosházán lakom egy Önkormányzati lakásban amihez úgy jutottam hozzá, hogy 2013-ban egy kis
parasztházban laktam ahová szerettem volna egy fürdőszobát kialakítani mert sem a víz nem volt benne és nem volt fürdőszoba sem. Amikor szerettem volna a kialakításokat elvégeztetni akkor derült ki, hogy sajnos nem is olyan jó a helyzet épületszerkezetileg mint ahogy azt gondoltam. Ezt az ingatlant egy Budapesti alapítványtól béreltem. Amikor eljött egy vállalkozó, hogy meg nézze a lakás állapotát akkor több helyen is voltak beázások ez egy vert falú vályog épület volt. Aztán egy nap meg jelentek a katasztrófavédelemtől és az önkormányzattól, hogy kiköltöztetnek mert kidőlt egy közfal és leszakadt a mennyezet mindeközben bent tartózkodtunk az épületben. Utána kijelöltek a városközpontban egy lakást amit szintén fel kellet újítani ez az a hely ahol most is lakom, mi után a munkák el készültek azután beköltözhettem a szépen fel újított lakásba amit ugyan az a vállalkozó csinált meg aki a másik lakásban is végezte volna a munkát. Volt egy szóbeli megállapodás a város vezetéssel, hogy a felújítás költségét én le lakhatom ami közel 170000 Ft volt a vállalkozó a saját pénzét rakta bele és máshonnan is érkeztek adományok, szóval nagy volt az összefogás. Jelen pillanatban most úgy áll a helyzet, hogy a másfél év alatt keletkezett albérleti díj hátralékomat ki kell fizetnem, mert nem fizettem az önkormányzati lakás bérleti díját, mert azt mondták az akkori város vezetés ügyintézői képviselői, hogy nem kell fizetnem mert le lakhatom a felújítási költségeket. De most úgy döntöttek, hogy még sem lakhatom le és fizessem ki a 180000 Ft összeget. Kerestem egy ügyvédet, hogy mit lehet jogilag tenni és elmentünk a város vezetéshez a Polgármesterhez és a Jegyző asszonyhoz, de mindenhol csak azt hallottam hogy én vagyok a felelős a hátralékért, mert csak szóbeli megállapodás született és az albérleti szerződésbe ez nem került bele. Gyakorlatilag ki használták a jóhiszeműségemet. Nagyon nagy segítség lenne ha ki tudnám fizetni a hátralékot ami keletkezett és akkor pontot tehetünk az ügy végére. Egyedül ezt én vakon nem tudom sajnos előteremteni, mert a jövedelmem nem olyan mértékű, hogy ki tudjam fizetni. Ezért fordulok a nyilvánossághoz. Tisztelettel kérnék mindenkit segítsen, minden forint számít, aki tud az áldozzon erre a hátralék kifizetésére, hogy megtudjak szabadulni a tehertől.
Előre is köszönöm az anyagi támogatásukat! Maradok Tisztelettel: Hack János

Forrás: Takács Kata Hírek, információk   2015.01.09.

Megjelentek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2015. évi pályázatai 

Nagycsaládos pályázat 
Fogyatékossággal élők pályázata
Nyugdíjas pályázatok
Gyermek pályázatok

Keress minket itt